Wat kost een echtscheiding?

Wat kost een scheiding?
Een advocaat of mediator kosten geld en ook de kosten voor de rechtbankprocedure moet je betalen. Een advocaat werkt met een uurtarief en het hangt ervan af hoeveel uren de advocaat nodig heeft om jullie echtscheiding te regelen. Om een indicatie te geven: De kosten voor een advocaat bedragen ca. € 220,- per uur en een gemiddelde scheiding heeft circa 20 werkuren nodig. De kosten voor de rechtbankprocedure zijn ongeveer € 200,-.

Kosten mediation
Samen de scheiding regelen met behulp van een mediator is goedkoper dan je scheiding regelen met een advocaat. Als je bereidt bent om samen je scheiding te regelen is mediation een uitstekende optie. Soms is een eigen advocaat in de arm nemen een must. Een mediator kan je / jullie daarover adviseren. Een mediator werkt op basis van een uurtarief of middels een vaste pakketprijs. Een gemiddelde scheiding met behulp van een mediator kan geheel worden afgerond voor ca. € 2.500,- / € 3.500,- (2020).

Pakket of uurtarief mediator
Het verschilt nogal in prijzen. Een en ander is mede afhankelijk van de inhoud van een pakket. Fiscaal en juridisch advies inbegrepen? ( over o.a. de eigen woning, alimentatie, pensioen, eigen bedrijf), een uitgebreide alimentatieberekening (tremanormen) en zijn de kosten voor de rechtbankprocedure inbegrepen in het pakket? Neem gerust even telefonisch of per e-mail contact met me op voor meer informatie.


Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur