de kinderen

Wanneer is er sprake van co-ouderschap
Als de kinderen ten minste 3 hele dagen per week bij je zijn (3 x 24 uur).

Wel of niet kiezen voor co-ouderschap
  • Zijn jullie bereid om in buurt van elkaar en de school te blijven wonen.
  • Is je werk te combineren met het co-ouderschap: kun je er zijn voor de kinderen qua tijd, ruimte gelet op de leeftijd van de kinderen.
  • Is het voor de kinderen zelf prettig/haalbaar/leefbaar.
  • Als je het er zelf samen niet over eens bent, vraag het dan niet aan de kinderen. Zij kunnen en willen niet kiezen tussen hun ouders.
  • Als je er samen achter staat dat je graag co-ouders wil zijn kun je het voorleggen aan de kinderen (uiteraard is dat mede afhankelijk van de leeftijd van de kinderen).
  • Er zijn ook veel situaties waarin co-ouderschap niet werkt, ook al zou je het graag willen.

Heeft co-ouderschap financiële voordelen
Het is logisch dat je dit aspect wil meenemen in je besluitvorming. Het mag uiteraard geen belemmering vormen in hetgeen wat jullie daadwerkelijk past, in het belang van de kinderen en jullie zelf. Een alimentatieberekening op basis van een co-ouderschap en een alimentatieberekening op basis van géén co-ouderschap laat heel duidelijk zien wat de verschillen zijn. Het is een misverstand dat je per definitie als co-ouder minder bijdraagt in de kosten van de kinderen of geen alimentatie hoeft te betalen. Hierin geldt: Elke situatie is anders en een berekening op basis van co-ouderschap verschilt van een ‘normale’ berekening.

Ieder een kind bij je inschrijven: heeft dat fiscale voordelen
Soms. Er kan ook sprake zijn van co-ouderschap als de kinderen beiden ingeschreven zijn bij één ouder. Soms is de ene afspraak fiscaal gunstiger dan de andere. Er zijn veel factoren die meespelen (o.a. leeftijd kinderen, inkomsten, inschrijving).

Ik kijk met jullie wat het meest gunstige is in jullie situatie.

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur