Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

 

Bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden heeft u samen voor het huwelijk in de huwelijkse voorwaarden bepaald welk bezit wel of niet gemeenschappelijk is. 

Scheiden met huwelijksvoorwaarden zijn meestal een tijdrovende klus. Het kan voorkomen dat na zoveel jaren huwelijk de huwelijksvoorwaarden niet meer reëel zijn.

Bij huwelijkse voorwaarden moet goed gekeken worden wat er is afgesproken en hoe te handelen bij een scheiding.

 

Vaak staat in de huwelijkse voorwaarden dat u beiden een gescheiden vermogen hebt, met daarbij de plicht om ieder jaar met elkaar ‘af te rekenen’ ten aanzien van het ‘overgespaarde vermogen’. Dit is het vermogen dat u jaarlijks opbouwt als u meer inkomsten hebt dan uitgaven. In de praktijk blijkt dat slechts weinig stellen dit ook echt doen.

Heeft uw huwelijk vervolgens lang geduurd, dan kán er een situatie ontstaan, waarbij jullie tóch het vermogen verdelen in twee helften. 

Laat de verdeling zoals jullie die hebben opgesteld altijd checken. Huwelijkse voorwaarden luisteren vaak nauw en niet alles kan zonder meer in tweeën worden gesplitst. Ik help u graag bij de berekeningen en de verdeling. 

 

Contact:

Meester Kooningsplaats 1
5612 KS EINDHOVEN
Tel: 06-30264001
E-mail : info@echtscheidingsconsulente.nl

Openingstijden:

Maandag - Vrijdag: 9:00-17:30
(Telefonisch bereikbaar tot 17:30)
Zaterdag & zondag: Gesloten