Wat is een echtscheidingsconvenant?

Wat is een echtscheidingsconvenant?
Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner waarin je afspraken vastlegt die je rondom de scheiding gemaakt hebt. Een mediator kan jullie hier bij helpen.

Wat staat er in het echtscheidingsconvenant?
Alle afspraken die belangrijk zijn en van toepassing zijn op jullie scheiding. Je kunt hierbij denken aan alimentatie, woning, pensioen, inboedel. Het ouderschapsplan is een onderdeel van het echtscheidingsconvenant en hierin staan de afspraken die je samen bent overeengekomen over jullie kinderen, zoals de kosten van de kinderen en het verblijf van de kinderen.

Waarom een echtscheidingsconvenant?
Het echtscheidingsconvenant vormt de basis van jullie nieuwe toekomst. Het is voor jezelf belangrijk dat je achter de afspraken staat die erin staan om discussies of misverstanden in de toekomst te voorkomen. Het echtscheidingsconvenant gaat naar de rechtbank met het verzoek tot scheiding en zo wordt het convenant bekrachtigd en is het document rechtsgeldig. Dat betekent dat je verplicht bent je hieraan te houden. Doe je dat niet, of doet de ander dat niet, dan kan er een incassobureau of deurwaarde ingeschakeld worden om te gaan vorderen. Een ouderschapsplan kan gewijzigd worden als bijvoorbeeld de kinderen ouder zijn geworden en de omgangsregeling niet meer past. Aanpassing gebeurt in overleg tussen jullie. Lukt dat niet samen, dan help ik jullie graag.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur