Wanneer is een echtscheidingsconvenant

geldig / bindend?

Wanneer is een echtscheidingsconvenant geldig of bindend?
Een echtscheidingsconvenant is rechtsgeldig en dus bindend zodra het convenant bekrachtigd is door de rechtbank. Door een convenant rechtsgeldig te maken kun je conflicten voorkomen.

Zijn alle afspraken in een echtscheidingsconvenant rechtsgeldig ?
In principe zijn alle afspraken rechtsgeldig en dien je je hieraan te houden. Mocht het zo zijn dat je je er niet meer aan kunt houden en daar zijn gegronde redenen voor kun je afspraken wijzigen. Dit kun je samen doen, liefst in overleg met een mediator zodat je beiden weet wat je rechten en plichten zijn. De mediator kan de nieuwe afspraken schriftelijk vastleggen voor jullie. Daar hoeft geen rechter aan te pas te komen.

Welke afspraken zijn niet rechtsgeldig in een echtscheidingsconvenant?
Als je afspraken maakt in een echtscheidingsconvenant en de wet bepaalt anders, dan staat de wet boven de afspraak die jullie samen hebben gemaakt en hebben vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Dit kan vervelende gevolgen hebben als je daar niet van op de hoogte bent. Laat je begeleiden door een mediator die goed op de hoogte is van de fiscale en financiële aspecten. Neem gerust contact met me op voor meer informatie hierover!

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur