Wie krijgt het kind na de scheiding?

Wie krijgt het kind na scheiding?
Er is geen sprake van ‘krijgen’. De kinderen blijven van jullie allebei. Je maakt op basis van het gezamenlijk ouderlijk gezag afspraken over jullie kind, o.a. bij wie een kind wordt ingeschreven en bij wie een kind wanneer verblijft. Lukt het samen niet om welke reden dan ook, kom dan naar me toe voor een adviesgesprek of een mediation-afspraak.

Mag een kind van 12 jaar en ouder zelf kiezen?
Het is een misverstand dat wanneer je daar samen niet uit komt het kind mag kiezen. Ook niet als een kind 12 jaar of ouder is. Dat is ook niet aan te raden. Vergeet niet dat het jullie keuze is om uit elkaar te gaan. Laat je kind er zoveel mogelijk buiten.

Wanneer hebben beide ouders het ouderlijk gezag?
Over kinderen die tijdens of voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap geboren zijn hebben beide ouders het ouderlijk gezag. Afspraken maken doe je daarom ook samen en die leg je vast in een ouderschapsplan. Ook als je samen hebt gewoond maak je afspraken over je kind. Heb je kinderen zonder dat je getrouwd bent of geregistreerd partners bent dan heb je als vader niet automatisch het ouderlijk gezag en is een ouderschapsplan niet verplicht. Je zorgt wel allebei financieel voor je kind.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur