Wat zijn de gevolgen van overspel bij een scheiding?

Juridische gevolgen bij scheiding bij overspel of vreemdgaan.
Overspel in een huwelijk of relatie komt regelmatig voor. In liefst één derde van de echtscheidingen is vreemdgaan of overspel de oorzaak van een scheiding. Er wordt vaak gedacht dat er dan geen of minder partneralimentatie wordt vastgesteld, dat het negatieve gevolgen heeft voor de overspelige. Vroeger was dat wel het geval, maar tegenwoordig speelt dit in de zin van juridische redenen geen rol van betekenis meer.

Emotionele gevolgen bij scheiding bij overspel of vreemdgaan
Een relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid en dat is na vreemdgaan ver te zoeken. Ontrouw en overspel is bijna altijd een blijvende wrok en wantrouwen. Degene die bedrogen is wil graag uitleg die je tot in het diepst van je hart raken. ‘Wat heeft de ander wat ik niet heb?’ ‘Waarom heb je niet aan mij en de kinderen gedacht toen je vreemd ging?’ ‘Hoe kan ik je nog ooit vertrouwen?’

Mediaton als een van de partners is vreemdgegaan of overspel heeft gepleegd.
Het is pijnlijk, emotioneel zwaar, om met degene die je heeft gekwetst afspraken te maken over jullie scheiding. Er is bijna altijd blijvende wrok en wantrouwen. Dit onderwerp zal menigmaal in de verwijtende sfeer terugkomen. Een mediator kan jullie begeleiden als je te maken hebt met een scheiding waarbij een van de partners is vreemdgegaan.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur