Wat kan ik doen als mijn partner niet wil scheiden?

Wat kan ik doen als mijn partner niet wil scheiden?
Je partner wil niet scheiden en koste wat kost een scheiding voorkomen. Als jij degene bent die wil scheiden ben en blijf dan eerlijk naar je partner, hoe moeilijk dat ook is. Weet ook dat je niet kunt voorkomen dat het je partner zal kwetsen. Je krijgt altijd te maken met een verwerkingsproces. Ben eerlijk naar jezelf en naar je partner. Uiteindelijk zal je partner het moeten accepteren. Geef je partner tijd om te wennen en ben en blijf duidelijk over je besluit.

Wil je partner niet scheiden of samen de scheiding regelen?
Dan heb je ieder een advocaat nodig. Een van jullie kan dan middels een advocaat een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen. Binnen 14 dagen na indiening van het eenzijdig verzoek wordt er een kopie van het verzoekschrift via een deurwaarder bij je partner bezorgd. Je partner kan dan via zijn of haar advocaat hiermee akkoord gaan of verweer indienen. De rechter neem het verweer mee in de uiteindelijke beslissing omtrent het verzoek tot echtscheiding.

Samen de scheiding regelen met hulp van een mediator
De echtscheidingsconsulente heeft zich gespecialiseerd in echtscheidingen/beëindiging geregistreerd partnerschap. Zij kan jullie beiden ondersteunen en helpen om toch samen de scheiding te regelen.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur