Wanneer kan ik kindgebonden budget aanvragen bij scheiding?

Wanneer kindgebonden budget aanvragen bij scheiding?
Als je kinderen jonger zijn dan 18 jaar en ze zijn bij je ingeschreven, op jouw adres, heb je recht op kindgebonden budget bij scheiding als jullie fiscaal partnerschap is beëindigd. De datum dat én het verzoek ingediend is bij de rechtbank en je op een eigen adres staat ingeschreven is de datum dat je fiscaal partnerschap is beëindigd. Met ingang van de eerste van de maand die daarop volgt heb je recht op kindgebonden budget.

Waar kindgebonden budget aanvragen bij scheiding?
Als je kinderen hebt hoef je het kindgebonden budget niet aan te vragen. Je ontvangt het vanzelf. Wel zul je wellicht een ander rekeningnummer door moeten geven en misschien je inkomsten aan moeten passen. Op mijntoeslagen.nl kun je zelf invullen wat je te verwachte inkomsten zijn. Ga je in de loop van een jaar meer of minder verdienen, pas het inkomen dan tussentijds aan.

Hoeveel kindgebonden budget aanvragen bij scheiding?
Op mijntoeslagen.nl kun je aangeven wat je te verwachte jaarinkomsten zijn. Als je aan het einde van een jaar geen toeslag terug wilt betalen kun je overwegen om een hoger inkomen in te geven zodat je niet teveel aan toeslagen ontvangt. Als aan het einde van een jaar blijkt dat je inkomen lager was dan ontvang je de te weinig ontvangen toeslag alsnog. Beter nog wat te ontvangen dan terugbetalen. Je mediator wil je daar graag bij helpen.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur