Waar moet je op letten bij een echtscheiding?

Je krijgt in elk geval te maken met een emotioneel proces. Familie en vrienden willen je graag steunen tijdens je proces. Let er wel op dat goed bedoelde adviezen niet altijd op waarheid berusten. Regel je scheiding met behulp van de mediator. Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Verkoop van je woning
Wordt het huis verkocht of kan een van jullie de woning overnemen? Laat je goed adviseren. Ik bespreek graag met jullie alle (on)mogelijkheden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Geen advocaat, maar een mediator
Soms kun je er niet onderuit en heb je ieder je eigen advocaat nodig, die het onderling gaan uitvechten. Zelfs al kun je niet meer met je partner praten, dan is mediation meestal toch een optie om sneller afspraken te maken dan via een eigen advocaat. Het scheelt ook in tijd en kosten.

Vermogen verdelen
Vermogen zijn jullie gezamenlijke bezittingen en schulden. Welk vermogen gezamenlijk is hangt af van bijvoorbeeld huwelijksvoorwaarden of schenkingen. Samen maken we een overzicht wie er wat toekomt. Als je samen gaat scheiden heb je daar beiden inspraak in.

Waar moet je op letten als je gaat scheiden als je kinderen hebt?
Belangrijk is dat het voor de kinderen goed en vooral ook prettig geregeld is, zodat ze zich goed voelen, zichzelf kunnen ontwikkelen en met beide ouders een goed contact kunnen blijven houden. Denk vooral in het belang van jullie kinderen, zodat zij zo weinig mogelijk last ondervinden van jullie scheiding en onderhandelingen. Een goed ouderschapsplan is het halve werk! Laat me jullie adviseren en neem contact met me op.

Waar moet je nog meer op letten bij een echtscheiding?
Je hart luchten kan van groot belang zijn voor een voorspoedig verloop van het mediation-traject.


Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur