Hoe vraag je of wie vraagt de scheiding aan?

Hoe vraag je of wie vraagt de scheiding aan?
Je vraagt samen een scheiding aan via je mediator of een advocaat. De mediator of advocaat dient het echtscheidingsverzoek / ontbinding geregistreerd partnerschap voor je of voor jullie in bij de rechtbank.

Bij een gezamenlijk verzoek vraag je samen de echtscheiding aan
Dit doet de mediator / advocaat voor je. Als je samen het besluit hebt genomen om uit elkaar te gaan kun je de echtscheiding samen regelen. Er worden afspraken gemaakt over onder andere de kinderen, alimentatie, woning et cetera en vastgelegd in een convenant. Het ondertekende convenant wordt samen met een verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank. Op deze manier vragen jullie samen de scheiding aan. De mediator regelt de gehele scheiding van A tot Z.

Bij een eenzijdig verzoek vraag je zelf de scheiding aan
Dit doet een advocaat voor je. Binnen 14 dagen na indiening van het eenzijdig verzoek wordt er een kopie van het verzoekschrift via een deurwaarder bij je partner bezorgd. Je partner kan hiermee akkoord gaan of verweer indienen. De rechter neem het verweer mee in de uiteindelijke beslissing omtrent het verzoek tot echtscheiding.

Samen de scheiding aanvragen
De echtscheidingsconsulente heeft zich gespecialiseerd in echtscheidingen/beëindiging geregistreerd partnerschap. Zij kan je helpen om sneller en gemakkelijker overeenstemming te bereiken over de echtscheiding en bij het opstellen van het convenant en ouderschapsplan zodat je samen een verzoek in kunt dienen.

Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur