Hoe regel je een scheiding,

hoe zet je een scheiding in gang?

Hoe regel je een echtscheiding, hoe zet je de scheiding in gang?
Je zet je scheiding in gang door het eerst aan je partner te vertellen dat je wil scheiden. Daarna maak je samen een eerste afspraak met een mediator of advocaat. Een mediator regelt samen met jullie de scheiding en houdt rekening met het belang van beiden. Een advocaat regelt de scheiding voor jou en houdt rekening met jouw belangen.

Bij een gezamenlijk verzoek vraag je samen de scheiding aan
Een scheiding is altijd een naar proces. In de meeste gevallen zijn de partners het er wel over eens dat hun huwelijk niet meer lekker loopt en dat scheiden de beste optie is. Als je samen het besluit hebt genomen om uit elkaar te gaan kun je de scheiding samen regelen. Er worden afspraken gemaakt over onder andere de kinderen, alimentatie, woning et cetera en vastgelegd in een convenant. Het ondertekende convenant wordt samen met een verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank. Op deze manier vragen jullie samen de scheiding aan. De mediator regelt de gehele scheiding van A tot Z.

Bij een eenzijdig verzoek vraag je zelf de scheiding aan
Wat als een van beiden niet wil scheiden? Dan is er sprake van een eenzijdige wens tot scheiden. Als je niet samen tot een aanvraag tot scheiding kunt komen kan een van beide een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen. Hiervoor heb je een advocaat nodig die het verzoek voor je indient met een voorstel voor het convenant. Binnen 14 dagen na indiening van het eenzijdig verzoek wordt er een kopie van het verzoekschrift via een deurwaarder bij je partner bezorgd. Je partner kan hiermee akkoord gaan of verweer indienen. De rechter neem het verweer mee in de uiteindelijke beslissing omtrent het verzoek tot echtscheiding.

Samen de scheiding aanvragen
De echtscheidingsconsulente heeft zich gespecialiseerd in echtscheidingen/beëindiging geregistreerd partnerschap. Zij kan je helpen om je scheiding goed en zorgvuldig te regelen.


Marijke van der Velden

Echtscheidingsconsulente

Meer vragen of onduidelijkheden? Ik help jullie graag verder

Adres

Echtscheidingsconsulente
Meester Kooningsplaats 1
5612 KS Eindhoven

Contact

T: 06-30264001
E: info@echtscheidingsconsulente.nl
Maandag - Vrijdag: 09:00-17:00 uur