Mediation

Mediation 

Meestal zijn partijen al een eindje op weg. Er is nagedacht of soms al gesproken over hoe er vorm gegeven gaat worden aan de zorg en opvoeding van de kinderen. Er zijn vragen over het wel of niet gaan voor co-ouderschap bijvoorbeeld.

Er is gesproken over de woning, maar het fijne ervan is u niet bekend: ‘kan ik de woning overnemen’ bijvoorbeeld of ‘kan ik er voorlopig met de kinderen blijven wonen’. Om u te kunnen informeren en adviseren moet ik eerst inzicht hebben in uw volledige (financiële) situatie, met name ook wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn. Er dient gekeken te worden naar uw inkomsten, partneralimentatie en vaak ook naar de pensioenafspraken als het gaat om overname van de woning. Een hypotheekverstrekker ontvangt graag in concept het echtscheidingsconvenant om te kijken of financiering mogelijk is. Mocht financiering niet mogelijk zijn kijken we samen of er andere opties zijn en kunnen we de afspraken in het echtscheidingsconvenant daarop aanpassen.
Wenst u in de woning te blijven wonen, bijvoorbeeld met de kinderen, zal ik u beiden informeren en adviseren over de  mogelijkheden en consequenties. Het is altijd aan u om te beslissen wat er wordt afgesproken. Echter met de juiste informatie en kennis kunt u weloverwogen afspraken maken. 

Samen met u zoek ik naar de beste oplossingen voor uw leven na de scheiding. Ik begeleid het gehele scheidingsproces en zoek samen met u naar oplossingen waar u zich allebei in kunt vinden. Ik hak geen knopen door, maar bemiddel om tot overeenstemming te komen, uiteraard met kennis van juridische, financiële, fiscale en psychologische zaken.

Doel van mediation is om samen te zoeken naar oplossingen waar u zich allebei in kunt vinden. 

Afspraken die gemaakt worden tijdens de mediation zijn pas bindend als het echtscheidingsconvenant is ondertekend. 
Deelname aan mediation is altijd op vrijwillige basis. 

En gelukkig komt het ook vaak voor dat partijen weten hoe ze de boedel willen verdelen en hoe ze de toekomst zien met hun kinderen. Maar ook dan is informatie en advies nodig over bijvoorbeeld de alimentatiebijdragen en advies op fiscaal gebied. Uitgebreid mee laten kijken naar uw situatie in combinatie met fiscaal/financieel uitzoekwerk kan u (veel) geld besparen.

Rechten en plichten
Ik beslis niet wat voor u de beste oplossing is. Dat doet u sámen. Wel wijs ik u op alle mogelijkheden, rechten en plichten die u allebei heeft. Ten aanzien van de kinderen, maar ook over de financiële en juridische kant van de zaak.   

Contact:

Meester Kooningsplaats 1
5612 KS EINDHOVEN
Tel: 06-30264001
E-mail : info@echtscheidingsconsulente.nl

Openingstijden:

Maandag - Vrijdag: 9:00-17:30
(Telefonisch bereikbaar tot 17:30)
Zaterdag & zondag: Gesloten